Ik vind het natuurlijk ontzettend leuk om de reacties van de bruiloftsgasten te horen als ze een zojuist gestylde ruimte binnenstappen. Weet je wat ik het meeste hoor? – Allereerst: ‘Oh, wat ziet het er mooi uit! ‘ – Maar dat telt nu niet, daar kunnen we in deze blog nu niet zoveel mee – het is de zin daarna die mij aan het denken zette. Na de oh’s en de ah’s wordt er namelijk negen van de tien keer geroepen: ‘Wat past het allemaal mooi bij elkaar!’

Blijkbaar valt het de gasten dus op als er eenheid in de styling is. Onbewust voelen ze gewoon dat de styling alle aandacht heeft gekregen en dat er echt over nagedacht is. Nu is eenheid ook gelijk één van de lastigste dingen, als je als bruid overwelmed wordt door al het moois wat je ziet. Daarom help ik je in deze blog om jullie eigen stijl te ontdekken! Want alleen met een goede basis en duidelijk sfeerbeeld voor ogen is het mogelijk om eenheid in de bruiloftstyling te krijgen. 

SAMEN PRATEN OVER DE BRUILOFT.

Om echt eenheid te creëren moet je beginnen bij het begin. Nog voor je de jurk uitgekozen hebt en je locaties gaat bezoeken, is het belangrijk om de sfeer en stijl heel goed voor ogen te hebben. Een locatie bijvoorbeeld drukt namelijk een hele grote stempel op de sfeer die jullie dag ademt. En wil je juist een informele bruiloft waar iedereen vooral zich zelf moet zijn, dan zal dat een hele andere sfeer in de styling hebben dan een formele bruiloft met een dresscode.
Begin daarom bij het begin. Print deze blog twee keer uit en sluit dan de laptop af – plaatjes kijken mag later – eerst is het belangrijk om samen na te denken over de sfeer die jullie dag moet ademen. Nestel je gezellig op de bank en vul afzonderlijk deze vragen in.
Doe dit het liefst nog voordat je een datum gepland hebt, want zelfs het seizoen kan de sfeer versterken. We starten dus echt met de basis, jullie gaan samen kletsen over jullie dag. Daar gaan we dan!

over onze bruiloft

 • Het belangrijkste moment op onze trouwdag vind ik:
 • Ik kijk het meest uit naar:
 • Ik hoop dat de gasten na onze trouwdag zeggen:
 • Ik hoop dat dit vooral op de foto’s staat:
 • Dit wil ik me over tien jaar nog herinneren van onze bruiloft:
 • Dit moeten de gasten zich na tien jaar nog herinneren:

 

Over mijn stijl

 • Ik vind styling op mijn bruiloft belangrijk:
 • Details vallen mij WEL/NIET op.
 • Mijn favoriete seizoen is:
 • Tijdens een dagje weg met jou en mijn vrienden ga ik het allerliefste:
 • Ik houdt van deze kleuren, omdat:
 • Als ik over mijn bruiloft droom, dan zie ik dit:

Over onze stijl

 • Mijn mooiste herinnering met jou is:
 • Mensen herkennen ons aan:
 • Samen kopen we het liefst:
 • Samen met jou kan ik ontzettend lachen om:
 • Ik denk dat jij een ROMANTISCHE/VROLIJKE/INTIEME/FEESTELIJKE/GRAPPIGE/NATUURLIJKE/OVERWELDIGENDE/ STIJL HET MOOISTE VIND!

Een bonusvraag!

En als we toch persoonlijke vragen aan het stellen zijn, dan is dit ook wel een heel mooi moment om elkaar ook gelijk even te vertellen waarom je zo graag met de ander wil trouwen! 
Bespreek samen al deze antwoorden voordat je het volgende testje maakt!

De test om jullie eigen stijl te ontdekken!

Kras nu – nog steeds afzonderlijk – alle woorden weg die je niet of het minst aanspreken. Laat uiteindelijk vier woorden staan die in jouw ogen de sfeer van jouw ideale trouwdag vertalen.
Vul het testje in zonder al te veel na te denken. Blijf gewoon dicht bij je gevoel, zo krijgen jullie uiteindelijk een dag die echt bij jullie past!

 

KAARSLICHT // KNUS // INTIEM // NATUUR // GROOTS // BELEVING VOOR DE GASTEN // VERRASSINGEN // ROMANTISCH // CHIC // GREEN // DETAILS // STOER // INDUSTRIEEL // GEZELLIG // INFORMEEL // GROOT FEEST // BUITEN TROUWEN // VOLGENS DE ETIQUETTE // LIEFDEVOL // VROLIJK // KLEURRIJK // LANDELIJK // MET OVERNACHTING // IN HET BOS // MET EEN LACH EN EEN TRAAN // VEEL GASTEN // TROUWEN IN HET BUITENLAND // OP HET STRAND // ONTSPANNEN // LIVE MUZIEK // VEEL GASTEN // RUST // GEKKIGHEID // FEESTELIJK // UITGEBREID DINER // STOERE LOCATIE // IN EEN KASTEEL // HUISELIJK // PERSOONLIJK // MEERDAAGSE BRUILOFT // OUT OF THE BOX // PASTELKLEUREN // STIJLVOL // MOOIE STYLING.

 

Kies uiteindelijk allebei maximaal twee woorden uit die het echt gaan worden en voeg hieronder allebei jullie woorden samen. Voilá in maximaal vier woorden staat daar de sfeer van jullie dag!

Jullie favoriete stijl voor de bruiloft!

Onze bruiloft in vier woorden: ……………….. – ……………….. – ……………….. – ……………….. –
IN DE WINTER // IN DE ZOMER // IN DE LENTE // IN DE HERFST.

Hoe nu verder?

Nu hebben jullie een basis staan waarin je weet van elkaar wat de ander mooi vindt en hoeveel waarde hij/of zij aan styling hecht! Dat is belangrijke informatie om straks samen het plan uit te werken!
Vind je het leuk om samen met mij stap-voor-stap dit plan te gaan maken?
Schrijf je dan nu hieronder in voor de nieuwsbrief, deze blog is namelijk nog maar het begin van de hele ontdekkingsreis rondom jullie bruiloftstyling!
Ik neem je graag mee op dit avontuur, we eindigen de serie nieuwsbrieven zelfs met een persoonlijk stylingsplan waar jullie echt mee verder kunnen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Eens in de zoveel tijd verzamelen we de mooiste plaatjes, de beste tips en de allerleukste nieuwtjes voor je. Zo is de nieuwsbrief altijd een feestje en zeker het lezen waard! Beloofd!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Foto header Alicia van Stuijvenberg │ Styling & Tekst: Eline Koemans

 

 

feline styling Eline koemansEline is eigenlijk haar hele leven al met styling bezig. Sinds 2013 stylet ze bruiloften, evenementen én foto’s voor in de mooiste magazine’s en boeken. De stijl van Eline is fris, warm, strak en toch zacht, less is more, overzichtelijk, een vleugje lef, elegant en royaal en altijd gecombineerd met een aantal blikvangers en verrassingselementen.

 

Volg je mee op Instagram voor nog meer inspiratie? >> @felinestyling