Ideeën voor een fotoshoot in de winter

Heel vaak worden loveshoots, fotoshoots met het gezin of gezellig met vriendinnen gepland in het voorjaar of de zomer. Dat een fotoshoot in de winter ook super mooi kan zijn én heel erg sfeervol laat deze shoot zien. Ik geef je graag wat tips waar je op moet letten. 

 

roze volkswagen bus huren

roze volkswagenbus met kerstboom

roze bus met krans droogbloemen


Zorg dat je het doel helder hebt. 

Een fotoshoot is veel werk. Maar ik ben er van overtuigd dat je wanneer je een shoot goed voorbereid er het meeste uit kunt halen. En aangezien dat een shoot zoveel werk is, is dat wel heel prettig toch?

Begin daarom bij het begin. Nog voordat je ideeën, spullen of voorbeeld foto’s gaat verzamelen denk je eerst goed na over het doel van de foto’s. Wat ga je er uiteindelijk mee doen? En hoe vaak en wanneer wil je ze gebruiken? Een shoot waarbij het doel is één mooie foto te krijgen voor aan de wand boven de bank is echt een andere shoot dan wanneer je zoveel mogelijk diversiteit in de beelden wilt krijgen voor bijvoorbeeld content op social media.

Omschrijf daarom als eerste heel duidelijk het doel. En denk dan ook vast na over het aantal beelden dat je daarvoor nodig hebt en of dat dit vooral detailfoto’s of spreads moeten zijn.

Het doel van deze wintershoot was beelden voor een boek maken. Dit boek is een kerstdagboek speciaal voor vrouwen. Hiervoor hadden we veel sfeer- en detailfoto’s nodig om het boek helemaal in de kerstsfeer te laten zijn.

 

 

winter kerst fotoshoot

tips voor je fotoshoot roze volkswagenbus

 

Maak een shotlist.

Door vooraf een shotlist te maken kun je tijdens de shoot zo efficient mogelijk aan de slag. Je hoeft dan niet creatief over poses na te denken en terwijl de modellen op de foto gaan kan iemand anders alvast de voorbereidingen treffen voor de volgende foto. Op de shotlist staan voorbeeld foto’s met poses of ideeën die je wilt inzetten voor je eigen shoot.

Wanneer je op deze manier te werk gaat kun je ongeveer 35 beelden maken op 1 dag. Ik plan meestal 30 beelden in en houdt 5 beelden om vrij in te vullen op de dag zelf omdat er spontaan ook altijd nog leuke ideeën ontstaan.

 

branding fotografie winter

wintershoot kerst

winter shoot

 

Wat neem je mee?

Doordat je een shotlist hebt gemaakt heb je ook gelijk helemaal helder wat je dan per foto nodig hebt om die beelden te kunnen maken.

Wat wij voor deze shoot meenamen:

 • Onze eyecatcher voor deze shoot was een bus van We love oldtimers 
 • Een kerstboom
 • 2 kleding sets
 • Een krans van droogbloemen
 • kerstlichtjes op batterij
 • Een slinger van droogbloemen
 • Mokjes en een theepot
 • Kussens
 • Een rieten krukje
 • Een goud dienblad
 • Een koffer gevuld met travelitems
 • Diverse kaarsen en waxinelichtjes
 • Wandelschoenen.

 

shot list wintershoot fotografie branding

Ideeen fotoshoot

 

 

Last but not least. 

Wanneer je alles goed voorbereid hebt hoef je op de dag van de fotoshoot eigenlijk nog maar één ding te doen: genieten. Want geloof mij maar, dat ga je echt terug zien op de foto’s. Foto’s waar het plezier afspat zijn namelijk de allerleukste foto’s om te bekijken en te delen!
Heel veel plezier met jouw shoot!

 

Credits:

Meer Inspiratie zien?

 

Liefs Eline!