Van iedere ruimte is een fijne en overzichtelijke werkplek te maken! Toen mijn kantoor nog schuur was, bakte ik er vooral friet. Ondanks dat het niet heel groot is, is het toch gelukt om alle noodzakelijke dingen in enkele vierkante meters te persen. Met deze 5 basistips lukt het jou ook om een werkplek te creëren waar je in alle rust kunt werken. Hoe klein de ruimte ook is! 

Licht!

Ondanks de openslaande deuren en het extra raam in mijn kantoor is het de ruimte niet heel licht. Dit komt ook door het lage plafond. Met een lichte muurverf lijkt de ruimte al veel lichter en voelt het zelfs ruimtelijker aan. Ook maak ik graag gebruik van glazen accessoires. Door de transparantie geeft het allemaal wat meer ‘lucht’ en vangt hier en daar zelfs een gezellige zonnestraal op.

 

 

Slimme meubels!

Eén ding stond vast bij de inrichting van het kantoor; er moet ruimte zijn om minimaal twee gasten te ontvangen en wij moeten niet bovenop elkaars lip zitten. Een beetje ruimte om je heen is nu eenmaal fijn tijdens een bespreking. Omdat er in het kantoor geen ruimte was voor een apart vergaderhoekje, ben ik met een plannetje naar een timmerman gegaan. Ik heb hem gevraagd of hij een bureau kon maken die ik in kon zetten als werkplek én waaraan klanten tijdens een afspraak ook gezellig konden aanschuiven. Aan de andere kant van het bureau heb ik een bankje gezet, die ik precies onder het bureau kan schuiven als er geen bezoek is. Dan is het een ideaal voetenbankje, helemaal voor mij alleen!

 

 

 

Kasten, heel veel kasten!

Het grootste gedeelte van mijn kantoor bestaat uit kastruimte. Maar door dat ze mooi verwerkt zijn in de ruimte valt het eigenlijk niet zo op. Achter ‘mijn’ kant van het bureau heb ik inbouwkasten tot het plafond gemaakt. Ze zijn 50 cm diep en het is ongelooflijk hoeveel spullen ik hierin met wat pas en meetwerk kwijt kan!

 

Plaats de accesoires in overzichtelijke groepjes!

Een werkplek wordt pas echt persoonlijk en gezellig als je jezelf kunt omringen met mooie spulletjes. Er zijn gelukkig wat trucjes om ook in een kleine ruimte flink wat mooie spulletjes neer te kunnen zetten. De belangrijkste tip: plaats de accessoires in groepjes bij elkaar. Zo gebeurt er overal iets, maar blijft de ruimte toch overzichtelijk. Als je producten in een groepje bij elkaar zet, werk dan altijd met oneven aantallen en zorg voor hoogte verschil. Door de kleur, de vorm of het doel te laten matchen ontstaan er heerlijke hoekjes om naar te kijken. Om voor extra overzicht en rust te zorgen bij de accessoires kun je deze ook ‘kaderen’ zoals bijvoorbeeld de etagère op het bureau. Er staat genoeg op, maar toch blijft er rust.

 

 

Alles op een vaste plek!

Om eenmaal na de inrichting ook fijn te kunnen blijven werken, is het vooral een must om het opgeruimd te houden. Wees kritisch bij nieuwe aanwinsten. Mijn vuistregel? Ik koop alleen iets als ik het op een normale manier kan opbergen. Geen plaats meer? Dan gaat er dus iets anders uit of moet ik op zoek naar een slimme oplossing. Inmiddels ben ik een expert in opbergen, want als styliste verzamel je nu eenmaal enorm veel spullen! Alles zoveel mogelijk op een vaste plek opbergen helpt ook heel erg!

 

 

 

Vind je het leuk om meer stylingstips te ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!
Eens in de zoveel tijd verzamelen we de mooiste plaatjes, de beste tips en de allerleukste nieuwtjes voor je. Zo is de nieuwsbrief altijd een feestje en zeker het lezen waard! Beloofd!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Foto’s Elsa Schaddelee │ Styling & Tekst: Eline Koemans

 

 

feline styling Eline koemansEline is eigenlijk haar hele leven al met styling bezig. Sinds 2013 stylet ze bruiloften, evenementen én foto’s voor in de mooiste magazine’s en boeken. De stijl van Eline is fris, warm, strak en toch zacht, less is more, overzichtelijk, een vleugje lef, elegant en royaal en altijd gecombineerd met een aantal blikvangers en verrassingselementen.

 

Volg je mee op Instagram voor nog meer inspiratie? >> @felinestyling