Voor mijn werk is het lezen van magazine’s en tijdschriften belangrijk. Nou lezen, vaak is het vooral plaatjes kijken. Om te leren, geïnspireerd te worden en soms om gewoon even lekker te ontspannen. Magazine’s lenen bij de bibliotheek is voor mijn geen optie, zodra ik een pagina of plaatje zie die me inspireert, scheur ik hem er uit. Een oude gewoonte van me. Alles bij elkaar werden deze knipsels en frutsels toch een behoorlijke verzameling. Weggooien is ook zo definitief. Daarom laat ik je met deze blog zien, wat je allemaal kunt met je verzameling oud papier. Start met het stylish recyclen! 

 stylish papier recyclen enveloppen upgraden inlegvelenvelop boeken kaften cadeautje inpakken in krantenpapier

Inpakken maar!

Eén van mijn favorieten; inpakken met mooie papiertjes in plaats van standaard inpakpapier. Zeg nou zelf, zo kun je cadeautjes toch veel persoonlijker maken? Denk bijvoorbeeld eens aan artikelen met mooie quotes. Zij geven aan een cadeautje net dat beetje extra, waardoor je de ontvanger nog blijer maakt!

 

stylish papier recyclen cadeautkes inpakken in krantenpapier

 

stylish papier recyclen cadeautkes inpakken in krantenpapier

Envelop upgrade!

Kleine, persoonlijke details maken het leven vaak nog leuker. En echte post! Lieve handgeschreven kaartjes zijn altijd weer een echte verrassing in de brievenbus. Hoe leuk is het om de envelop nog eens te voorzien van een extra verrassing? Het fijne is dat je werkelijk ieder papiertje hiervoor kunt gebruiken. Hier ben ik voor de tropische look gegaan, maar denk je eens in hoe grappig een envelop met krantenpapier of een mooie glossy opgeleukt kan worden!

 

stylish papier recyclen enveloppen upgraden

 

 

Mooie notitieboekjes

Ken je het ouderwetse kaften van schoolboeken nog? Dit kun je ook met saaie notitieboekjes doen. Leg het boekje op het recyclebare papier en knip het papier in bij de middenlijn. Daarna is het nog een kwestie van omvouwen, hier en daar een klein tapje voor de stevigheid en klaar is je inspirerende notitieboekje! Dit werkt trouwens ook heel goed met restjes behang!

 stylish papier recyclen enveloppen upgraden inlegvelenvelop boeken kaften cadeautje inpakken in krantenpapier

 

stylish papier recyclen enveloppen upgraden inlegvelenvelop boeken kaften cadeautje inpakken in krantenpapier

Reclycle tot je een ons weegt!

Toen ik eenmaal had bedacht dat ik het oud papier – wat een woord eigenlijk voor mijn pronkstukken – ook anders in kon zetten, bleven de ideeën maar borrelen. Wat dacht je van inlijsten, ophangen, opplakken in een lookbook, stillevens van maken in een glazen tafel of mee behangen? Zo draag ik toch mijn piepkleine steentje bij aan het recyclen van oud papier. En nog op een leuke manier ook! Maar er zijn schatten die ik gewoon steeds even uit de krantenbak pak. Om gewoon even naar te kijken. Daar mag niet ingeknipt worden. Voorlopig nog niet in ieder geval!

stylish papier recyclen enveloppen upgraden

stylish papier recyclen enveloppen upgraden inlegvel envelop

stylish papier recyclen cadeautkes inpakken in krantenpapier

 

Vind je het leuk om meer stylingstips te ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!
Eens in de zoveel tijd verzamelen we de mooiste plaatjes, de beste tips en de allerleukste nieuwtjes voor je. Zo is de nieuwsbrief altijd een feestje en zeker het lezen waard! Beloofd!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
│ Styling & Tekst: Eline Koemans

 

 

feline styling Eline koemansEline is eigenlijk haar hele leven al met styling bezig. Sinds 2013 stylet ze bruiloften, evenementen én foto’s voor in de mooiste magazine’s en boeken. De stijl van Eline is fris, warm, strak en toch zacht, less is more, overzichtelijk, een vleugje lef, elegant en royaal en altijd gecombineerd met een aantal blikvangers en verrassingselementen.

 

Volg je mee op Instagram voor nog meer inspiratie? >> @felinestyling