De Bruiloftplanner

een complete cursus om zelf je bruiloft te plannen!

Een bruiloft plannen doe je over het algemeen maar één keer. Ervaring daarin op doen is dus bijna onmogelijk. Nadat wij de afgelopen 10 jaar meer dan 200 bruiloften georganiseerd en meegemaakt hebben weten wij precies wat wel werkt en wat niet. Al deze ervaring en kennis hebben wij gebundeld in een online cursus ‘De Bruiloftplanner’.

Het is onze passie om bruidsparen die niet goed weten waar ze na hun verloving moeten beginnen met alle keuzes die ze moeten maken, stap voor stap mee te nemen. Met de cursus zorgen wij ervoor dat er niets vergeten wordt, bruidsparen vol vertrouwen hun bruiloft los kunnen laten en de alle voorbereidingen bijna net zo leuk zijn als de dag zelf. Dat is namelijk iets wat we het allerliefste doen!

Plan je bruiloft zonder gedoe maar wel mét plezier, rust en overzicht!

Als we één ding geleerd hebben de afgelopen tien jaar is het wel dat een bruiloft plannen tijd kost.

Als je niet precies weet wat je moet doen en in welke volgorde je de dingen moet doen dan kost het zelfs nóg veel meer tijd! En waarschijnlijk ook een flinke berg frustratie.⁠ ⁠

Inmiddels hebben we meer dan tweehonderd bruiloften georganiseerd en begeleid. Al deze bruiloften met hun eigen unieke ervaringen hebben er voor gezorgd dat er bijna niets meer is wat wij op een bruiloft niet meegemaakt hebben. Van  verhinderde leveranciers, kapotte trouwauto’s, verlepte bloemen, bruidsparen die aankwamen met een helicopter tot zieke daggasten; het zorgde er allemaal voor dat wij weten waar we het over hebben. We hebben enorm veel bijgestuurd, geïmproviseerd en vooral heel veel geleerd tijdens al deze bruiloften!

Daardoor weten we nu precies welke volgorde je aan moet houden om een bruiloft goed en efficient te organiseren, waar je op moet letten en hoe je er voor zorgt dat een dag lekker loopt. We kunnen niet wachten om al die kennis en ervaring met je te delen!

Wat wij geleerd hebben, leren we ook jou!

 

Nu je verloofd bent mag je iets gaan doen wat je nog nooit gedaan hebt; jouw eigen bruiloft organiseren! Je hebt er ontzettend veel zin in maar vind het ook wel een beetje spannend. Een bruiloft organiseren kost namelijk veel tijd, aandacht en geld en omdat je maar één keer trouwt wil je dit natuurlijk wel goed doen.

 

Hoe zal het voor je zijn als jij tijdens dit proces:

 

 • alles zelf mag en kunt regelen;
 • één maand van te voren alles vol vertrouwen aan je ceremoniemeester overdraagt;
 • makkelijk de goede keuzes maakt vanuit de juiste basis;
 • precies weet wat de mogelijkheden zijn;
 • een dagindeling kunt maken die vlot en relax loopt;
 • goed voorbereid alle gesprekken met leveranciers in gaat;
 • een draaiboek hebt dat staat als een huis;
 • weet waar je op kunt besparen en ook weet waar je niet op moet besparen;
 • alle plattegronden en documenten in orde hebt;
 • zeker weet dat je niets vergeet en precies weet waar je op moet letten;
 • het decoratieplan op orde hebt;
 • de rust, het overzicht en het plezier houdt.

 

Op die manier aan de slag gaan met het organiseren van je bruiloft zorgt ervoor dat de voorbereidingen bijna net zo leuk zijn als de bruiloft zelf! Dan kun je het een paar weken voor de bruiloft ook echt vol vertrouwen los laten omdat je weet dat het gewoon voor elkaar is.

En het allerleukste is dat jij dan  over tien of twintig jaar nog steeds zonder spijt en met een blij gevoel terugkijkt op jullie dag en de periode die daar aan vooraf ging!

Is dit iets waar jij blij van word? Klik dan snel op de knop hieronder want dan is deze cursus jou echt op het lijf geschreven.

Hoeveel tijd kost de cursus me?

Het volgen van alle stof en het maken van de opdrachten in de cursus kost je circa 20 uur. Dit is wel echt een gemiddelde je kunt de opdrachten namelijk zo uitgebreid of kort en bondig bespreken als je wilt. Deze twintig uur is exclusief het bezoeken van de trouwlocaties en besprekingen met de leveranciers. 

Is de cursus helemaal digitaal?

Deels. De videos en uitleg hierbij staan op een digitaal document daar kun je op eigen tijdstip en tempo de lessen volgen. Bij de cursus hoort een gedrukt werkboek die je thuisgestuurd krijgt en invult tijdens het volgen van de digitale lessen. 

Hoelang van te voren start ik met deze cursus?

Gemiddeld starten bruidsparen 1,5 jaar van te voren met het plannen van hun bruiloft. Wanneer je deze cursus aanschaft zodra je trouwplannen hebt zal je er het meeste uit kunnen halen. 

Wanneer kan ik beginnen met de cursus?

Na aankoop ontvang je direct het digitale document en de video’s. Wij raden aan om even te wachten totdat je het werkboek in huis hebt; gewoon omdat dit het werken aan je bruiloft nog veel leuker maakt! Maar in principe kun je direct na aanschaf  starten!

Ik heb de papieren versie van De Bruiloftplanner (2020). Wat verschilt deze met de cursus?

In de cursus gaan we veel meer de diepte in en krijg je veel meer randinformatie en opdrachten. De papieren versie uit 2020 kan als basis worden gezien, de cursus is echt daadwerkelijk aan de slag gaan met je bruiloft.

Ik heb al een beetje een basis voor onze bruiloft. Heb ik dan nog iets aan de cursus

Ja. Enkele lessen zal je dan sneller kunnen doorlopen om te kijken of je de basis inderdaad goed neergezet hebt. Daarna zit de winst in alle details, tips en documenten die we met je delen. Want na het opzetten van de basis is er ook nog ontzettend veel te doen!

Moet ik er ook opdrachten voor buiten de deur doen?

Ja, dit zijn wel gelijk ook to do’s voor de bruiloft. Zoals; afspraken met leveranciers of het bezoeken van de trouwlocatie met de ceremoniemeester. 

Hoe lang blijft de cursus beschikbaar?

Onbeperkt. Het werkboek en de lesstof worden naar je toegestuurd waardoor je altijd weer informatie terug kunt zoeken, wanneer je maar wilt. 

Moeten mijn verloofde en ik echt alle lessen samen volgen?

Moeten mijn verloofde en ik echt alle lessen samen volgen?

Nee, dat is wel leuk maar niet perse nodig. Om de basis op te zetten raden wij wel aan om in ieder geval de eerste drie modules wel samen te doen. Daar staat voor beide een tijdsinvestering tegenover, maar daar ga je echt geen spijt van krijgen!

Wat is de levertijd van het gedrukte werkboek?

Wij verzenden na aanschaf het werkboek binnen 7 werkdagen!

Deze cursus laat je met een enorm voorbereid gevoel de bruiloft starten. En door de slimme tips lukt dit met de cursus écht beter dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Bonus: het is ook nog eens vet leuk om samen te doen!

– Sander en Acxel – 

Zonder de hulp van deze cursus was het nu nog steeds een chaos in ons hoofd. Voor ons was dat namelijk dé struggle die we hadden voordat we aan de Bruiloftplanner begonnen. Alle voorbeelden hebben ons daar echt enorm mee geholpen.

– Leendert en Barjoah – 

De kans is groot dat wanneer je zelf je bruiloft gaat plannen, overweldigd bent door alles wat je moet regelen. Als je deze cursus volgt hoef je je niet af te vragen waar je moet beginnen of bang te zijn dat je iets vergeet; en dat is echt een heel fijn gevoel!

– Arjan en Neline – 

Het overtrof onze verwachtingen!

Het heeft ons echt geholpen omdat we nu allebei een veel beter beeld hebben van onze bruiloft en de kosten daarvan. Ook omdat je zulke gerichte gesprekken over bepaalde onderwerpen hebt, kom je er ook achter hoe je de bruiloft voor ons allebei leuk kan maken en wat je er aan uit wilt geven. De handvatten die we hebben gekregen maken het echt makkelijk om er mee aan de slag te gaan.

– Ben en Esther

Het scheelt ons zoveel zoekwerk!

Dit heeft ons echt zo ontzettend geholpen om onze bruiloft vorm te geven. Om zelf al deze tips en richtlijnen op te zoeken kost je ontzettend veel zoekwerk. Door deze cursus te volgen zijn we stapsgewijs achter veel bruikbare tips gekomen en hebben deze ook meegenomen in alles wat wij belangrijk vinden. Zonder deze cursus hadden wij hier veel minder of over sommige onderdelen zelfs helemaal niet nagedacht.

– Maurits en Hilde