Tafel dekken zonder servies

Tafel dekken zonder servies lijkt bijna onmogelijk maar ook zonder servies kun je een prachtige tafel klaar zetten voor je gasten. Misschien vraag jij je af waarom je ooit tafel zal moeten dekken zonder dat er servies is. Dat vertel ik je graag! Dit is vooral als je een diner geeft in buffetvorm of bij een bbq. De borden en glaswerk staan dan negen van de tien keer niet op tafel, maar bij het buffet. Met deze tips kun jij er voor zorgen dat de tafel een feestje wordt om naar te kijken én om aan te zitten! 

 

Zonder servies moet je zorgen voor een andere blikvanger

Als je het servies niet de blikvanger kunt laten zijn; is een tafelkleed een hele goede optie. Zeker als je voor het diner meerdere tafels in een ruimte hebt staan is het heel tof als deze er in één oogopslag het zelfde uitzien. Als je dit doet met een mooi tafelkleed en tafelloper dan valt het in eerste instantie helemaal niet op dat er geen borden staan. Ik heb hier gekozen voor een tafelloper van gouden glitterstof. Ondanks dat de glans van glazen op tafel mist, geef je zo in een oogwenk warmte en een feestelijke touch aan de tafel.

 

tafel dekken zonder servies

tafel dekken zonder servies

 

De kunst van herhalen

Als je wat minder items hebt om te stylen moet je kracht echt uit de herhaling komen. Dus zorg ervoor dat alle tafels in de ruimte het zelfde soort tafelkleed krijgen, dat de tafellopers overal precies in het midden liggen en dat de bloemen en kaarsen op iedere tafel op een zelfde manier verdeeld zijn. Herhaling zorgt er voor dat de tafels en de setting er verzorgd uitziet.

 

Markeer de zitplaatsen aan je tafel zonder servies

Ondanks dat je niet de plekken aan tafel kan ‘markeren’ door een dinerbord neer te zetten; kun je dit wel doen met een servet! Als je op een tafel bij iedere stoel een servet neerlegt zorgt dat er ook voor dat het helemaal niet opvalt dat er nog geen borden op tafel staan. Door dit af te maken met een menukaart krijg je echt een mooi pakketje bij iedere stoel!

 

tafel dekken zonder servies


tafel dekken zonder servies

Wel of geen naamkaartjes bij een tafel zonder servies?

Het is een beetje 50/50. De helft van de bruidsparen kiezen ervoor om naamkaartjes te doen bij een buffet of bbq, de andere helft doet het niet omdat het een wat informelere setting is. Doe hierin vooral wat je fijn vind. Omdat er bij een dinner in buffetvorm veel meer gelopen wordt dan bij een uitgeserveerd diner zal er wel veel meer spontaan gewisseld gaan worden. Als er geen naamkaartjes liggen wordt wisselen wel wat makkelijker, misschien is dat nog even goed om in gedachten te houden!

 

 

Liefs Eline! 

 

Vind je het decoreren van je bruiloft lastig? Kom dan naar onze workshop! Daar gaan we samen heel concreet aan de slag met jouw decoratieplan!

 

meer informatie over de workshop! 

 

Gebruikte prodcuten op deze tafel:

 

Glitterstof goud – 12,50 per meter

tafel dekken zonder servies

Kandelaartjes wit – 37,50 per set van 20

linnen voor tafelkleed

Linnen stof – 12,50 per meter

vaasjes goud bruiloft

Bloemenvaasje goud – 32,50 per 10

servet linnen zand

Linnen servet zand – 1.75 per stuk

waxinelichtje zalm roze

Waxinelichte zalm – 24,50 per 15


Bloemen: Let Love Blossom 

Menukaart: La Lettre Kalligrafie