5 tips om je bruiloft te decoreren

Vandaag besloot ik mijn 7 jaar ervaring eens in een blog op te schrijven.

Een onmogelijke taak natuurlijk. Want hoe is het mogelijk om alles wat ik bij alle bruiloften geleerd heb, hier in één blog duidelijk op te schrijven. Dan moet je dus kiezen. Net als bij styling. En zo kwam ik dus op een lijstje van 5 tips.

5 Onderdelen en inzichten waarvan ik denk dat ze jou echt verder helpen. Want stuk voor stuk hielpen ze mij al heel vaak verder met keuze’s maken.

 

Tip 1: Ga voor snel effect/

Sta jezelf niet toe om te verzanden in alle details. In bijvoorbeeld kraaltjes plakken op 40 menukaartjes. Doe het alleen als je er echt, echt lol in hebt. Anders kost het kost je heel veel tijd, keuzestress en meestal ook flink geld. 

De details bepalen niet de sfeer, maar 3 grote blikvangers die mooi bij elkaar matchen wel! Dus kies daarom voor een toffe backdrop, 6 statafelhoezen in de juiste tint, bestel 20 kussens in de shop of zet een groot bloemstuk op de bar. Dat zijn de elementen waarmee je snel een wauw-effect creëert! 

 

prieel buiten trouwen metaal doeken decoratie bruiloft

 

 

Tip 2: Doe het goed of doe het niet. 

Het voorbeeld wat ik in mijn inspiratie gesprekken vaak gebruik is het lampion-voorbeeld. Komt ie! Stel je hebt op de trouwlocatie een hoog en groot plafond met een stang waar je iets aan kunt hangen: het is de perfecte plek voor lampionnen. Dat staat gezellig en ze vullen gelijk de ruimte mooi op!

Super tof plan. Om dat plaatje te creëren heb je ongeveer 50 lampionnen nodig. Wanneer er op de dag zelf geen tijd is om deze op te hangen, of je dit teveel gedoe vind kun je er beter voor kiezen om het helemaal niet te doen.

Want als er uiteindelijk aan die stang – midden in die grote ruimte ongeveer 13 lampionnen hangen – kan het juist weleens de plank misslaan. Met een paar lampionnen verloren in de grote ruimte creëer je juist een karig effect. Op deze manier valt het veel meer op dan wanneer ze er gewoon helemaal niet hangen.  

Dus durf weg te laten. Voeg het niets toe of is het gewoon niet haalbaar? Doe het dan niet. Het is eng maar je krijgt op deze manier wel echt waar voor je geld. Door alleen dingen ‘toe te laten ‘ die jou echt heel blij maken, die je echt goed kunt doen. Zo omring je jezelf op de bruiloft met de allerfijnste decoratie die precies bij jou past. 

 

orchidee bruiloft orchideeën orchids wedding servet olijfgroen huren bruiloftstyling felineweddings blush wedding dinersetting tablesetting

orchidee bruiloft orchideeën orchids wedding servet olijfgroen huren bruiloftstyling felineweddings blush wedding dinersetting tablesetting

 

Tip 3: Hergebruik zoveel mogelijk! 

 

Probeer ieder decoratie items dat je huurt of koopt minstens 2x in te zetten op de bruiloft. Zo komt de decoratie steeds terug. Dat zorgt voor een mooi geheel en het is gewoon heel fijn voor het budget. 

Stel je hebt  een prieel gehuurd voor de ceremonie. Die kun je daarna ook perfect gebruiken om de bruidstaart onder te zetten.

Of je hebt bloemstukken besteld voor in het gangpad van de ceremonie, deze kun je later ook perfect op de tafels terug laten komen! 

 

Let er wel even op dat er na ieder onderdeel even een momentje is zodat de ceremoniemeester/stylist de decoratie kan verplaatsen. 

 

blikvanger boeket bruiloft

hergebruiken bloemen

 

Tip 4: kies een tint, geen RAL kleur

 

Je moet al zoveel keuze’s maken. Maak het jezelf wat makkelijker. Wanneer je geen RAL-kleur kiest en dé perfecte kleur een beetje loslaat zul je geen uren hoeven zoeken naar de perfecte kleur lint. Kies als tint bv grijsgroen. En je zult het zien; een mix op de dag van deze tinten is juist prachtig. En het is voor je gasten ook makkelijk mocht je ze willen vragen om qua kleding bij het thema aan te sluiten: Zij hoeven zich niet druk te maken of ze nu wel echt de juiste kleur groen hebben! 

 

huur stellingen bruiloft backdrop set styling romantisch trouwbank achtergrond doeken bloemdecoratie feest huren backdrop rond stoer metaal versieringen

 

 

Tip 5: Laat je niet gek maken. 

 

Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden. Waarschijnlijk blijf je tot aan de trouwdag mooie mogelijkheden zien die je misschien aan het twijfelen brengen. Je moet zoveel keuze’s maken, maak je wel de juiste? Laat je op die momenten niet gek maken. Werd je er blij van op de het moment dat je de keuze maakte? Perfect! Want dan zal het je op de bruiloft ook weer blij maken. Daar kun je op vertrouwen!

 

 

Bonus: kom je er niet uit? Schakel hulp in!  

Vind je het ondanks deze tips nog heel erg lastig om keuze’s te maken? Ik kan je altijd helpen in een persoonlijk inspiratiegesprek! Dan kijken we samen welke elementen nog nodig zijn om de sfeer te bereiken die jij voor ogen hebt!

In één avond zie jij je trouwdag helemaal tot leven komen, weet je precies op welke basis je verder moet en hoef je niet meer te twijfelen of alles mooi bij elkaar past.

 

 

Meer informatie over het informatiegesprek

 

Liefs Eline!