Zo decoreer je een luxe kersttafel!

 

Een mooie tafel is het hele jaar door een feestje om aan te zitten en zeker met kerst is het extra leuk om hiermee uit te pakken. Ik geef je in deze blog tips om jouw dinertafel net dat beetje extra te geven voor een echt wauw-gevoel als jij en jouw lievelingspersonen plaatsnemen aan de tafel voor jullie gezamelijke kerstdiner.  

 

Kies eerst de basis; het tafelkleed. 

Wanneer je wilt dat je kerstdiner er chique uitziet kan een tafelkleed eigenlijk niet ontbreken. Door een tafelkleed te gebruiken in plaats van placemats of het servies direct op het tafelblad te plaatsen creer je direct al een luxe gevoel. Zeker wanneer je er voor zorgt dat dit tafelkleed royaal over de tafelrand heen hangt; of misschien zelfs wel tot op de grond reikt. Het is de basis van iedere mooie tafelaankleding!

 

Ik heb wat foto’s voor je verzameld van tafels die wij aangekleed hebben waarbij het kleed op de grond hangt, een klein stukje over het tafelblad en een combinatie hiervan. Op die manier kun je goed het verschil zien en besluiten wat jij het mooiste vind voor jouw diner.

 

Voorbeelden van de lengte en omvang van het tafelkleed:

 

Foto credit Elsa Schaddelee

Fotocredits Inge Kooiman

 

Je kunt het tafelkleed ook rondom circa 30 cm laten overhangen. Dit kost minder stof en geeft wat meer bewegingsvrijheid voor je benen en het aanschuiven van stoelen.

 

 

Een combinatie kan ook. Op deze manier stopt bij de zitplaatsen het tafelkleed bij de knieen en op de kopse kanten hangt het kleed dan tot op de grond.

 

Foto credits Inge Kooiman, Bloemen Let Love Blossom

 

 


Maak een statement met de kleur en het materiaal van het tafelkleed.

Nadat je besloten hebt welke lengte je voor je het tafelkleed wilt gebruiken kun  je nadenken over kleuren en materialen. Een mooi wit linnen tafelkleed zogt voor een frisse basis. Maar speciaal voor kerst kun je ook denken aan een mooie donkere tint, zoals mosgroen of terracotta. Je zet daarmee gelijk al een enorme blikvanger en statement neer. Of wat dacht je van een fluweel tafelkleed? Zeker in de donkere kerstperiode is dit een hele toffe optie!

 

Mocht je het hele tafelkleed in kleur te heftig vinden dan kun je ook voor een witte basis kiezen met daarop een gekleurde loper. Zoals we deden op deze bruiloft:

ideen aankleden kersttafel

Al deze stoffen zijn te koop in de webshop! Klik op de afbeelding om de prijzen en details te zien!

 

Toevoegingen op je basis

 

Als je snel een royaal, feestelijk en luxe effect wilt creeren op je tafel dan doe je dit heel eenvoudig door de kleur goud toe te voegen. Gebruik bijvoorbeeld goud bestek, gouden onderborden of glazen met een gouden rand. Goud zorgt voor warmte en net dat beetje extra. Een fluwelen tafelkleed in combinatie met gouden bestek en accesoires zorgt helemaal voor een instant luxe kerstgevoel.

 

 

 

kerstdiner styling aankleding huren bord bestek goud

Deze blauw grijze fluwelen stof is te koop in de webshop!

 


Kaarslicht

Een snelle sfeermaker is kaarslicht. Veel kaarslicht. Maak bijvoorbeeld een loper van kaarsen en bloemen in het midden van de tafel. Of cluster mooie windlichten bij elkaar. Voor een het decoreren van je kerstdiner kun je eigenlijk nooit te veel kaarsen hebben! Windlichten met glas of kandelaren van glanzend metaal zorgen voor een hele fijn zachte weerspiegeling op een tafel. Zet daar nog wat mooie karaffen gevuld met water bij en je zult zien dat er nog meer sprankeling en zachtheid op de tafel komt!

Wat ik hiermee bedoel kun je vooral op de volgende foto’s goed zien!

 

huur gouden kandelaren bruiloft feest

Gouden kandelaren zijn te huur bij Feline Styling

 

Windlicht terrarium goud helder glas huren bruiloft

statafel spiegelglas

 

Voeg kerstgroen toe.

 

Het hele jaar door kun je bloemen in vaasjes toevoegen op een bijzondere dinertafel. Eigenlijk alleen met kerst is het geoorloofd kersttakken en kerstgroen te gebruiken. Doen dus als je wilt uitpakken bij het decoreren van je kerstdiner; het ruikt ook nog eens heerlijk en het zorgt gewoon voor dé kerstuitstraling op een tafel.

Gewoon zomaar in het midden op de tafel verdelen tussen de kanderelaren, een mooi takje groen op de servet neerleggen of een mooie gouden schaal vullen met takken en voila; jouw kersttafel is er klaar voor!

 

zilveren kandelaren huren bruiloft

 

Op zoek naar meer inspiratie? 

Speciaal voor iedereen die dit jaar van zijn kersttafel een waanzinnige beleving wil maken heb ik in de verhuurshop een speciale kerstcatergorie aangemaakt! Zo zie je in één oogopslag alle items die het geweldig doen op jouw tafel! 

Naar de kerstafdeling!

 

Liefs Eline!