Zo heb jij geen stress meer over het slechte weer op jouw bruiloft!

Ze vertelde me dat ze heel veel zin in haar bruiloft had. Echt! Dat ze dolblij was dat er uiteindelijk tóch mooi weer opgegeven werd. Afgelopen weken had ze iedere dag de weersverwachtingen gecheckt. Wat een stress had ze daar van gehad. Want als het echt de hele dag zal regenen; dan hoefde het voor haar niet meer hoor!    

Terwijl ze de gehuurde decoratie in de auto schoof en het portier nog net dicht geduwd kreeg bedacht ze hardop dat een bruiloft met regen gewoon niet leuk kán zijn. Alle decoratie en styling die ze zo zorgvuldig uitgedacht had zal dan letterlijk in het water vallen. Stellig zei ze: Een bruiloft met regen; dat ziet er toch niet uit?

 

Ik zwaaide haar uit, blij voor haar dat het toch mooi weer zal worden. En terwijl ik de volgende bestelling klaarzet, laat haar verhaal mij niet los. Want gelukkig voor haar werd het wel mooi weer. Maar het had ook gekund dat het wel regende. Was dan echt heel haar dag verpest? Wat verdrietig! En al die weken spanning; wat zonde!

Met het verhaal van deze bruid in mijn achterhoofd schrijf ik deze blog. Want ik geloof echt dat er een manier is waarop je deze spanning los kunt laten en dat het sowieso een prachtige trouwdag wordt, zelfs als het de hele dag pijpenstelen regent!

 

Ook al wil je niet over regen op je bruiloft nadenken; doe het toch!

 

Misschien ben jij in de ontkenfase en vind je het lastig om er rekening mee te houden dat het precies op jouw bruiloft gaat regenen. Je denkt er liever niet over na. Maar doe het toch. Ga er even voor één dag vanuit dat het op jouw bruiloft alleen maar regent. Dat het slechtste weer ooit word. Hoe kun je er in die situatie toch voor zorgen dat nog steeds alles er mooi uit ziet?

 

Het vraagt wel een voorbereiding. Maar eenmaal geregeld wéét je gewoon dat het goedkomt en geloof mij; dat is echt een heerlijk gevoel!

 

Kies een locatie met mogelijkheden!

Kies een locatie waar altijd een mogelijkheid is om de bruiloft naar binnen te verplaatsen. Locaties met meerdere ruimtes bieden hierin de meeste kansen. Vraag de locatie ook hoe flexibel ze hierin zijn. Mag de dag van te voren nog beslist worden om toch buiten of juist binnen te trouwen? Of mag dit misschien op de bruiloft zelf nog besloten worden?

Heb jij je locatie al gekozen en weet je eigenlijk niet goed wat hun slecht weer scenario is? Vraag naar de mogelijkheden en vraag hoe ze dit eerder opgelost hebben. Het is belangrijk dat je hier zicht op krijgt!

 

Bekijk de back-up ruimtes voordat je over de styling na gaat denken.

 

Met mijn bruidsparen ga ik altijd op locatiebezoek. Het thema slecht weer wordt dan altijd meegenomen. Waar komen we terecht als het slecht weer is? Ik wil dat zien, nog voordat we een decoratieplan gaan maken.

Als jij het moeilijk vind om het ideale plaatje los te laten en de mogelijkheden te zien in een andere ruimte dan jij voor ogen hebt; vraag dan iemand mee tijdens dit locatiebezoek die dit zich goed in kan beelden.  

Probeer het mooie van deze ruimte te zien en vraag je af hoe je die kunt benadrukken. Je kunt natuurlijk ook altijd de  locatie vragen om je foto’s te laten zien waarbij ze dat eerder gedaan hebben.

 

Ga uit van je droomscenario maar neem plan B ook heel serieus!

 

Nu je alle info voor een droomscenario en een back-up-slecht-weer-plan hebt kun je hier je stylingsplan op gaan maken.

Tijdens de stylingsgesprekken ga ik eerst altijd uit van het droomscenario. Bij het bepalen van de sfeer bouwen we daar ons plan omheen. Dus wil je graag lange tafels in het gras? Of zie je jezelf al helemaal zitten tijdens je ceremonie op de heide? Dan gaan we daar de decoratie omheen denken!

 

Als we het plan voor de ceremonie buiten of het diner aan lange tafels uitgedacht hebben, vraag ik me altijd af;

is dit bij slecht weer ook binnen op te bouwen?

 

Wanneer het voor 80% binnen op te bouwen is, gaan we door met dit plan. Is dat het niet, wijzigen we in materialen, stellingen of meubels. En blijven we puzzelen totdat het plan binnen én buiten de juiste sfeer geeft. Het is namelijk gewoon heel belangrijk om er rekening mee te houden.

Het kan gewoon slecht weer worden. We gaan er niet vanuit, maar het kan. En als het dan zo is, wil ik gewoon dolgraag dat je nog steeds uit kijkt naar die dag.

En dat het nog steeds allemaal tof er uit ziet! En dat kan echt. Als jij zorgt dat er een uitwijk mogelijkheid naar binnen is en als je op deze manier je decoratie kiest! Je zult merken dat je met zo’n waterdicht plan geen stress meer hebt over het weer – wat voor weer het dan ook wordt – jouw dag wordt sowieso gewoon tof!

 

Bewijzen zien? Bekijk dan deze buitenbruiloft waarop het heel hard regende!

De bruiloft van Anne en Joost was trouwens ook een buitenbruiloft, door de enorme regen moesten we voor de ceremonie en het diner schakelen naar binnen.

 Benieuwd hoe dat er toch nog tof uitzag? Kijk hier voor hun bruiloft! 

 

naar de bruiloft van Joost en Anne

 

Liefs Eline!