Zo maak je de juiste keuzes voor je bruiloft!

Het is een van de meest voorkomende frustraties bij bruidsparen die starten met het plannen van hun bruiloft; alle keuzes maken voor hun bruiloft. Hoe weet je nu of dat je de goede keuzes maakt? Kiezen is ook moeilijk! De mogelijkheden lijken zo eindeloos! Je stopt veel geld en tijd in jullie dag én je trouwt over het algemeen ook maar één keer, dus dat hier een druk op ligt begrijp ik helemaal.  

Wanneer je het lastig vind om keuzes te maken helpt het enorm om te weten wat je níet wilt. Om daar woorden aan te geven is uiteindelijk net zo lastig als vertellen wat je wél wilt, dus daar ga ik je met deze blog een handje mee helpen! 

 

Gebruik je eigen ervaring! 

Heb jij bruiloften of grote evenementen meegemaakt als gast? Mooi, dat is al een goed begin. Je vond er namelijk vast iets van. Kun je dingen bedenken die jij anders zal doen? Vond je het bijvoorbeeld niet fijn om buiten in de lange rij te staan klappertanden van de kou? Kreeg je niet voldoende te drinken? Vond je bepaalde decoratie echt té suikerspin-roze? Of baalde je ervan dat je staand moest eten? Stond de muziek veel te hard of was het juist angstvallig stil in de zaal? Schrijf eens op wat je hierin te binnenschiet. Deze elementen moet je zeker bij het plannen van je eigen bruiloft serieus nemen omdat ze jou opgevallen zijn en dus belangrijk voor je zijn!

 

Kijk plaatjes. 

Dat onrustige gevoel waardoor je gewoon niet weet wat je moet kiezen wordt heel vaak veroorzaakt door plaatjes! Als je eenmaal in de wereld van bruiloften duikt kun je overspoelt worden door alle prachtige real weddings, meest waanzinnige en leuke ideeën en geweldige decoratie. Pinterest en social media kunnen een enorm hulpmiddel zijn bij het plannen van je bruiloft, maar het kan er ook voor zorgen dat jij door de bomen het bos niet meer ziet en keuzes maken voor je bruiloft nóg lastiger wordt!

Toch wil ik je uitdagen verder te kijken dan wat je ziet. Laten we hiervoor een klein opdrachtje doen. Kies op Pinterest eens vijftien bruiloft gerelateerde foto’s uit die jij niet mooi vind.

Als je foto’s kunt vinden die je grotendeels wel mooi vind en een klein gedeelte niet: top! Dat is juist fijn en zorgt er voor dat we nog beter kunnen ontdekken wat jij niet mooi vind!

Kijk eens kritisch naar deze plaatjes. Waarom vind je ze niet mooi? Zijn het de kleuren? Is het te strak, te vol, te leeg? Voelt het te formeel? Te romantisch of juiste te stoer? Voelt het niet warm? Wat zal jij anders doen waardoor jij dit plaatje wel mooi vind? Het zijn allemaal weer heel belangrijke haakjes waardoor jij uit kunt vinden wat belangrijk is voor jouw eigen bruiloft!

 

gastenlijst opstellen

keuzes maken voor bruiloft

Foto credits: Jasmijn Brussé 

Vervelende eigenschappen! 

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden; dat zal ik als beelddenker zeker niet ontkennen. Maar toch gaan we nog wel even verder met woorden geven aan wat jij níet wilt. Ik ben er van overtuigd dat dit je gaat helpen om steeds beter te ontdekken wat je dan wél wilt, maar dat had je misschien inmiddels al begrepen! 😉

Probeer eens wat eigenschappen op te schrijven waar jij echt een hekel aan hebt. Vind jij het bijvoorbeeld heel vervelend als iemand niet gastvrij is? Of als iemand langdradig is?

Maak dan gelijk de koppeling naar de tegenovergestelde eigenschap. Heel vaak is deze eigenschap in een sfeer te gieten. Want dat is waarschijnlijk iets wat jij heel belangrijk vind en ook een hoge prioriteit mag krijgen bij het plannen van je eigen bruiloft!

 

Maak het jezelf makkelijk! 

Mocht je inmiddels al drie of vier inzichten opgeschreven hebben die jij absoluut niet wilt; fantastisch! Je bent al heel goed op weg en krijgt zo steeds duidelijker de sfeer voor ogen die jij graag wilt dat je bruiloft uitstraalt. En als je die sfeer eenmaal helder hebt, wordt het steeds eenvoudiger om de juiste keuzes voor je bruiloft te maken.

Blijf je het lastig vinden? Dan is de cursus die ik samen met Weddingplanner Vier Je Geluk maakte echt iets voor jou! Deze cursus neemt je stap voor stap mee in alle keuzes die er gemaakt moeten worden bij het plannen van jouw bruiloft! Je hoeft niet bang te zijn dat je iets vergeet, want wij gaan je helpen! Meer informatie over de cursus vind je hier! 

 

Naar de cursus!

 

 

Liefs Eline!