Help! Hoe stel ik een gastenlijst op voor mijn bruiloft!

Vrij snel na de verloving zie je deze to do op je lijstje staan; ‘opstellen gastenlijst bruiloft’. Hoe pak je dat aan? Je dierbare en must have gasten schud je zo uit je mouw. Maar ergens ga je dat punt bereiken dat jullie elkaar aankijkt en zegt; moeten we die eigenlijk ook uitnodigen?

Ik heb in deze blog een handig lijstje voor je samengesteld wat jou misschien helpt om over de twijfelgevallen makkelijker een keuze te maken.

 

Moeten vs. willen

Mocht jij jezelf trouwens inderdaad bij bepaalde personen betrappen op de gedachten ’ moeten ‘ wij deze persoon uitnodigen? Besef dat het ideale uitgangspunt eigenlijk echt is dat je een persoon wil uitnodigen. Maar dat even terzijde.

 

Wat al getrouwde stellen anders zouden aanpakken bij het opstellen van de gastenlijst!

Ik schrijf deze blog omdat ik vorige maand een inzicht opdeed toen ik een vragenlijst onder mijn bruidsparen rond stuurde. Unaniem gaven ze namelijk aan dat als ze weer zouden trouwen dat ze dan veel kritischer op de gastenlijst zouden zijn!

Jij staat nu nog vooraan de planning van je bruiloft en daarom wil ik dat inzicht met je delen. Want als dat punt bij zoveel bruidsparen er met kop en schouders bovenuit steekt, betekent dat dit een punt kan zijn waar jij op dit moment heel veel aan hebt.

Met de informatie van deze blog en de ervaringen van getrouwde bruidsparen maak jij dan op dit moment misschien wel heel andere keuzes, waardoor jij over drie of vier jaar niet hoeft te zeggen dat je veel minder gasten uit zal nodigen!

 

een gastenlijst voor de bruiloft opstellen

gastenlijst bruiloft

bruiloft organiseren

 

Je hebt een keuze bij het opstellen van de gastenlijst!

Het blijft een lastige. Verwachtingen van anderen spelen een grote rol  of je bent misschien ook bij hen mee geweest, dus voelt het goed om ze terug te vragen. Maar even heel hard gezegd; jij betaald deze dag, dus uiteindelijk ben jij (jullie) ook degene die bepalen! Het is goed om je dat bij het opstellen van de gastenlijst te realiseren. Want je hebt hierin een keuze. En welke keuze het ook word, ik wil gewoon ontzettend graag dat je die in ieder geval bewuste gemaakt hebt en deze goed voelt!

 

gastenlijst opstellen

bruiloft plannen

 

Nu het beloofde handigheidje voor de gastenlijst! 

Ik heb een handigheidje voor je; een soort stappenplan om helder te krijgen of je het uit plichtsbesef doet of dat je deze persoon inderdaad uit wil nodigen omdat je hem/of haar er graag bij wilt hebben.

 

Neem de persoon waar je over twijfelt in je hoofd en stel de volgende vragen:

 

-Heb je deze persoon het afgelopen jaar gezien? JA/NEE

-Verwacht je dat je deze persoon het komende jaar gaat zien? JA/NEE

-Diep in je hart; wil je deze persoon eigenlijk wel uitnodigen? JA?NEE

-Mag de aanwezigheid van deze persoon je 150 euro kosten (gemiddelde kosten voor een bruiloftgast die de hele dag aanwezig is) of 35 euro als je hem of haar alleen uitnodigt als feest/ receptiegast?

-Zal je hem of haar missen als je deze persoon niet uitnodigt? JA/NEE

 

Minimaal drie keer keer ja? Go for it! Jouw bruiloft is zonder hem of haar niet compleet. Minder dan drie keer ja? Neem jezelf, je budget en je bruiloft serieus en nodig deze persoon niet uit. Je zal het alleen maar doen uit plichtsbesef of een voor-wat-hoort-wat gevoel. Je doet jezelf en je budget er geen plezier mee.

Maak de keuze, zet het daarna van je af en vier je dag met een intieme kring van mensen waar jij je veilig, fijn en vertrouwd bij voelt. Echt; daar zal je geen spijt van krijgen!

 

Liefs Eline! 

 

 

Het opstellen van de gastenlijst is nog maar het begin als het gaat om het plannen van je bruiloft. Na opstellen hiervan volgt nog zoveel meer. En dat kan soms best overweldigend zijn. Wist je dat ik samen met weddingplanner VierJeGeluk een cursus gemaakt heb?

Hierin helpen we je stap voor stap zelf je bruiloft te plannen. Met deze cursus hou je het overzicht en weet je zeker dat je niets vergeet bij het plannen van je bruiloft! 

 

Bekijk de cursus! 

 

online cursus de bruiloftplanner

 

Foto credits: Fotograaf:Jasmijn Brussé Bloemen: Let Love Blossom